Zuid-Korea beticht Noord-Korea van diefstal bitcoins


Noord-Korea maakt zich schuldig aan het stelen van bitcoins. Dat zegt een Zuid-Koreaanse internet- en veiligheidsorganisatie, die onderdeel is van het ministerie van Wetenschap.

Volgens de organisatie steelt Noord-Korea de virtuele munteenheid door handelsplatformen voor bitcoins te hacken en vervolgens losgeld te eisen in de vorm van bitcoins. Hoe groot de buit is, is niet duidelijk, maar dat het land bitcoins heeft gestolen staat volgens de organisatie vast.

Zeker vier platformen zijn in juli en augustus aangevallen. Mogelijk heeft Noord-Korea ook andere virtuele munteenheden gestolen. Het land staat bekend om zijn cyberaanvallen en viel onder meer al banken en een filmstudio aan.

Oormerk

Het is onduidelijk wat de dieven met de virtuele munt kunnen. Bitcoins zijn geoormerkt en als een bitcoin wordt ontvreemd, blijft dat aan de gestolen munt kleven. Er zijn wel bedrijven die bitcoins door de ‘virtuele wasmachine’ halen, maar die willen vaak geen zaken doen met hackers.

Vorige week donderdag werd bekend dat het bitcoin-handelsplatform NiceHash was gehackt. Daarbij zou voor 50 miljoen euro aan bitcoins zijn gestolen.

De bitcoin is de afgelopen maanden flink gestegen in waarde. De koers van de virtuele munt bereikte vorige week voor het eerst de 15.000 dollar. Begin dit jaar kostte een bitcoin nog zo’n 1000 dollar.Bron: https://nos.nl/artikel/2207194-zuid-korea-beticht-noord-korea-van-diefstal-bitcoins.html

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen