Zo wordt een Bitcoin-computer gebruikt om bloemen te kweken

Score0


1/2 Bert de Groot laat bloemen groeien met Bitcoinminers.

Tuinders staan onder zware druk vanwege de torenhoge energieprijzen. Er wordt daarom massaal gezocht naar alternatieven om kassen te verwarmen zónder er financieel aan onderdoor te gaan. In Nistelrode worden ‘super-computers’ ingezet om de kassen te verwarmen. De apparaten worden gebruikt om Bitcoin-transacties te verwerken. Met de warmte die ze produceren wordt een kas vol hortensia’s verwarmd.

Profielfoto van Ilse Schoenmakers

De Bitcoin is een digitale munt. De Groot is ervan overtuigd dat het betaalmiddel de toekomst heeft. Ook nu de koersen de afgelopen week flink zijn gaan schommelen en sommige digitale munten zelfs ineens veel minder waard zijn.

In onze YouTube-serie HOE? leggen we uit hoe de super-computers werken:

Wachten op privacy instellingen…

Bert de Groot uit Nistelrode kwam met het innovatieve idee. Dat ontstond in zijn eigen huis. Hij plaatste daar een zogenoemde miner en ontdekte dat de computer door het flinke rekenwerk een enorme warmte produceert. “Ik wilde die warmte niet verspillen, dus bouwde ik een kast…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=7EF99A0B3907454F9CF18D29BEA1FB0B&url=https%3A%2F%2Fwww.omroepbrabant.nl%2Fnieuws%2F4085845%2Fzo-wordt-een-bitcoin-computer-gebruikt-om-bloemen-te-kweken&c=4472204153450157205&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen