Zal bitcoin na de halving nog veilig zijn?


Dit artikel maakt deel uit van een serie over de derde bitcoin halving. Als je bij het begin wilt beginnen, lees dan hier het eerste deel.

Bitcoin is een peer-to-peer geldsysteem, waar niet één centrale partij de baas is. Het netwerk is open voor iedereen die mee wil doen: de deelnemers beheren samen het netwerk en bewaken de regels.

Hierdoor heeft het systeem bijzondere eigenschappen:

  1. De hoeveelheid is beperkt tot 21 miljoen bitcoin, en het uitgifteschema ligt vast. Niemand kan deze regels veranderen zonder zichzelf buiten te sluiten.
  2. De enige voorwaarde voor acceptatie van een transactie is het betalen van voldoende transactiekosten. Er is geen censuur op inhoud van de transactie.

Deze twee eigenschappen maken bitcoins fundamenteel anders dan euro’s en dollars. Bitcoin kan niet oneindig bijgedrukt worden, is niet afhankelijk van een bepaalde staat of economie, en is apolitiek en amoreel. Het zijn deze eigenschappen die bitcoin bestaansrecht geven en waardevol maken.

Bitcoin is zo ontworpen dat de deelnemers aan het systeem een sterke prikkel hebben om de regels goed toe te passen en elkaar te controleren. Een nieuw block van een miner wordt alleen geaccepteerd door de…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=C75C395FA5CB4D9089F1BF2C10C57D53&url=https%3A%2F%2Flekkercryptisch.nl%2Fkennisbank%2Fartikelen%2F2020%2F02%2F24%2FZal-bitcoin-na-de-halving-nog-veilig-zijn&c=457702805082495326&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen