Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel


De internationale financiële instelling heeft verklaard dat ze El Salvador niet zal helpen om Bitcoin als legale valuta te introduceren. Het land heeft zichzelf drie maanden gegeven om Bitcoin als betaalmiddel te lanceren. Het land kan nu enkel rekenen op het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

El Salvador was deze maand het eerst land wereldwijd dat een wet heeft goedgekeurd die van Bitcoin een wettig betaalmiddel maakt, naast de Amerikaanse dollar. De invoering van een nieuwe munt brengt echter de nodige uitdagingen met zich mee, zeker als het om een cryptomunt gaat. Als gevolg daarvan heeft het land hulp gezocht bij het IMF en de Wereldbank.

De reactie van de Wereldbank kwam er snel. ‘Dit is niet iets wat we kunnen steunen gezien de tekortkomingen op het gebied van milieu en transparantie,’ vertelde een woordvoerder van de Wereldbank aan het persagentschap Reuters.

  • Bitcoin is berucht om het elektriciteitsverbruik bij het delven, en die energie is vaak afkomstig van vervuilende brandstoffen. El Salvador beweert echter een hernieuwbare en milieuvriendelijke bron te hebben gevonden voor het delven van de cryptomunten: vulkanen. Het is een…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=590DCCCF40C643E389923F8C27CCA4E1&url=https%3A%2F%2Fbusinessam.be%2Fwereldbank-weigert-el-salvador-te-helpen-bitcoin-in-te-voeren-als-wettig-betaalmiddel%2F&c=17169492681024941689&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen