‘Weinig tijd over om bitcoin te reguleren’


Francois Villeroy de Galhau, de man met de naam uit een sprookjesboek en gouverneur van de Franse centrale bank, heeft laten weten dat er weinig tijd meer is voor Europa om bitcoin te reguleren. Villeroy de Galhau is van mening dat Europa de hoogste prioriteit moet geven aan nieuwe regelgeving, omdat de monetaire soevereiniteit van de Europese Unie op het spel staat.

Tijdens de Paris Europlace financiële conferentie van vandaag geeft Villeroy aan dat hij denkt dat Europa nog 1 tot 2 jaar heeft om juridisch paal en perk te stellen. Doen we dat niet, dan lopen we het risico dat bitcoin te groot wordt. Dit gaat volgens hem ten koste van de monetaire soevereiniteit van Europa en heeft de potentie om de euro te verzwakken.

‘Geen tijd te verliezen’

Het is bijzonder om te zien hoe snel bitcoin van een lachertje naar een bedreiging voor het financiële systeem gaat. Enkele jaren gelden werd bitcoin nog totaal niet serieus genomen en was de gedachte dat het wel weer naar de achtergrond zou verdwijnen. Nu bedrijven als MicroStrategy en Tesla miljarden investeren in de digitale munt en El Salvador bitcoin als eerste land ter wereld adopteert als wettig betaalmiddel,…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=7E5F8D803C2542A4977212701DE68AE1&url=https%3A%2F%2Fnieuws.btcdirect.eu%2Fbitcoin-weinig-tijd%2F&c=17624291177299943022&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen