Weer Bitcoin (fake) zelfmoord na handelstruc + koersupdate.


Het aantal ‘dodelijke’ slachtoffers staat inmiddels op 4.

Met de dood van Hui Yi kunnen we de vijfde zelfmoord als gevolg van foute handel in Bitcoin noteren. Yi was de CEO van de Chinese beurs BTE.TOP. De beurs had Bitcoins van klanten in bewaring (zoals dat zo vaak gaat). Volgens de laatste berichten had Yi deze ‘geleend’ om eerdere financiële fouten goed te maken door een 100x leverage trade aan te gaan.

Dit betekent kort gezegd dat je wel speculeert op een koersdaling of stijging van de Bitcoin maar niet door Bitcoins te kopen. Je gaat in plaats daarvan een verplichting aan om de Bitcoin op een bepaalde termijn tegen een bepaalde koers te kopen. Door een hefboomfactor te gebruiken (in dit geval 100, terwijl 5 al als hoog risico gezien wordt) kun je met veel meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk bezit. Als zo’n handel goed uitpakt kun je dus enorme koerswinst maken, maar als de koersen niet bewegen zoals jij verwacht verlies je ook enorm veel.

Uiteraard vragen cryptobeurzen daarvoor een onderpand. Je moet het tegoed dat je mogelijk kan verliezen in Euro of munten wel achter de hand hebben. Yi heeft nu naar het schijnt de tegoeden van zijn klanten als onderpand gebruikt. Toen de transactie mis ging en hij de tegoeden van de klant kwijt was zou het hem op 5 juni teveel geworden zijn. Met 2.000 Bitcoin schuld (zo’n 16 miljoen dollar) zag hij het leven niet meer zitten.

Inmiddels komt er een geruchtenstroom op gang waardoor vraagtekens bij het verhaal worden gezet. Zo zou Yi door eerdere winsten veel meer geld bezitten en zou hij daarmee de verliezen hebben kunnen compenseren. Ook was de beurs al een maand dicht toen hij zijn, achteraf mogelijk fatale transacties deed. Er wordt dan ook gefluisterd dat hij zijn dood in scene heeft gezet en op die manier met 16 miljoen vertrokken is.

Met dit bizarre verhaal verdwijnt Yi in een discutabel lijstje. Zo was er eerder dit jaar de rel rond de CEO van QuadrigaCX. Hij zou met zijn dood in de binnenlanden van India de wachtwoorden voor in totaal $ 190 miljoen aan tegoeden van klanten hebben meegenomen in het graf. Later bleek dat grote delen van dit geld al eerder waren opgemaakt. Ook hier gaat het gerucht dat de CEO is ondergedoken met de buit en dus springlevend de miljoenen van zijn klant opmaakt.

Eerder pleegde een Russische handelaar zelfmoord nadat hij zou zijn bestolen van cryptomunten ter waarde van een half miljoen dollar. Een Indiër pleegde zelfmoord nadat hij door politie-agenten werd gepest nadat hij kwam klagen dat hij bestolen was van zijn cryptomunten.

Overigens stijgt de koers van de Bitcoin op het moment van schrijven (12 juni om 15.30) weer behoorlijk en doet de munt opnieuw een aanval op de weerstand van $ 8.000,- (de munt is er nu $ 14 overheen). Het wordt dus ongetwijfeld weer een spannend moment voor veel investeerders. Krijgt de munt de kous op de kop of stijgt hij nu wel door?

In alle gevallen is het belangrijk om verstandig te handelen in Bitcoin. Dit betekent dat je alleen moet beleggen met geld dat je eventueel kunt missen. Ook is het verstandig om jouw Bitcoin of andere cryptomunten niet op een beurs maar in een aparte wallet te bewaren, zodat je zeker weet dat de private key in jouw bezit is. Mocht er toch een verlies ontstaan en voel je jezelf neerslachtig? Zoek dan hulp of praat erover met jouw partner en/of vrienden.

Bron: Koinalert.comBron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=9BCF571349F24CE79D075F0828BDE79E&url=https%3A%2F%2Fwww.apparata.nl%2Fnieuws%2Fweer-bitcoin-fake-zelfmoord-na-handelstruc-koersupdate-31434&c=15468444982299567417&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen