Website geeft 1 miljard wachtwoorden prijs, maar kaapt tegelijkertijd je pc om bitcoin te verdienen | iHLN


Thinkstock

Een nieuwe zoekmachine belooft de volledige wachtwoorden van zo’n 1,4 miljard e-mailadressen prijs te geven. Opnieuw zijn er Belgische accounts bij betrokken. De beheerder van de zoekmachine vraagt 10 dollar om je wachtwoord te wissen, maar gebruikt tegelijkertijd ook een cryptominer om met jouw pc bitcoin te ‘minen’.

Nogmaals verschijnt er een zoekmachine op het web die de wachtwoorden van ruim een miljard accounts vrij kan geven. In tegenstelling tot eerdere zoekmachines, zoals die van hacker ‘dogberry’, toont deze wél de volledige wachtwoorden. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een e-mailadres ingeven. Als het wachtwoord in de databank zit, dan wordt dat ongecensureerd weergegeven. Een betrouwbare bron die de website testte, kon bevestigen dat dat de website een accuraat, maar verouderd wachtwoord toonde. 

kg

Het gaat dan ook niet om een nieuw lek. De wachtwoorden zijn afkomstig van een bekende databank die de informatie uit verschillende datalekken bundelt. De buitgemaakte gegevens stammen af van oudere hacks bij onder andere LinkedIn, eBay, Dropbox.Bron: https://www.hln.be/ihln/website-geeft-1-miljard-wachtwoorden-prijs-maar-kaapt-tegelijkertijd-je-pc-om-bitcoin-te-verdienen~a59f8357/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen