Wat is Litecoin?

Score+4840

Litecoin wordt vaak genoemd als veelbelovend alternatief voor de Bitcoin. De ontwikkelaar achter Litecoin lijkt goed afgekeken te hebben bij Bitcoin en presenteerde een munt die op veel gebieden verbeteringen biedt ten opzichte van de Bitcoin

Wat is Litecoin

Litecoin is net als Bitcoin digitale valuta gebaseerd op een open-source oplossing die gebruikers in staat stelt het systeem in bedrijf te houden. Op Bitcoin na is Litecoin de grootste digitale valuta die we op dit moment kennen. Er is geprobeerd om deze nieuwe valuta beter en sneller te maken dan Bitcoin, wat op veel vlakken ook zeker gelukt is. Zo worden transacties sneller verwerkt en is er minder geavanceerde hardware nodig om zelf de coins te kunnen minen. De koers van een Litecoin is relatief hoog en staat boven de 35 euro per Bitcoin. Door de toenemende concurrentie bij het verhandelen van Bitcoins is een essentieel deel daarom (ook) actief met Litecoins.

Achtergrond en mijlpalen

Met de werkervaring opgedaan bij Google en een diploma van de prestigieuze Massachusetts Insititute of Technology (ook wel bekend als MIT) op zak richtte Charles Less in oktober 2013 Litecoin op. Als client hiervoor werd een aangepaste versie van Bitcoin-qt gebruikt. Door deze afhankelijkheid wordt de Bitcoin en de filosofie van vrijheid en veiligheid tot op de dag van vandaag door Litecoin ondersteund. Het bedrijf heeft binnen 2 jaar na de release al een kapitaal van 1 miljard Amerikaanse Dollars weten te veroveren. Met een verwachting van 84 miljoen litecoins in het achterhoofd vormt Litecoin een serieus en volwassen alternatief voor de Bitcoin.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen