Wat is Dogecoin?

Score+10416

Dogecoin is weliswaar een van de nieuwere vormen van digitale valuta maar vormt desondanks serieuze concurrentie voor de Bitcoin. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Litecoin is Dogecoin niet ontstaan als een businessplan maar op ludieke wijze opgezet. Desondanks wist het bedrijf zelfs Bitcoin al te overtreffen.

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een van de jongste zogenaamde altcoins, ook wel bekend als digitale valuta. De verwachting is dat de Dogecoin, op Bitcoin en Litecoin na, de grootste online valuta zal worden. Veel geïnteresseerden die te laat waren om Bitcoins of Litecoins vanaf het begin in te kopen lijken zich massaal op de Dogecoin te storten om niet voor de derde maal achter het net te vissen. Ondanks de positieve invloed die deze ontwikkeling heeft op de koers zijn Dogecoins momenteel nog relatief voordelig verkrijgbaar waardoor het een interessant alternatief kan zijn voor de Bitcoin. Houd er wel rekening mee dat Dogecoins momenteel meer kosten dan Bitcoins.

Achtergrond en mijlpalen

De Dogecoin is eigenlijk als grap begonnen als een spelfout, uiteraard werd er met doge natuurlijk dog bedoeld. Deze nuchterheid wordt tot op de dag van vandaag nog door de munt uitgestraald, hetzij in het logo, hetzij in de activiteiten. Dogecoin wist zo bijvoorbeeld een Jamaicaans bobslee team mee te laten doen met het WK en doet regelmatig mee aan sponsoringen. Dat de munt echter geen grap is en als valuta serieus genomen zou moeten worden werd bewezen binnen enkele weken na lancering. In Januari 2014 kwam Dogecoin namelijk met 100.000 transacties boven het aantal transacties van Bitcoin (60.000) uit.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen