Wat is Darkcoin?

Score+11430

Nog vrij recentelijk, in februari van dit jaar, hebben we kennis kunnen maken met de Darkcoin, een vorm van digitale valuta dat goed te vergelijken is met de Bitcoin. Wat is een Darkcoin nu eigenlijk en waar komt deze opeens vandaan?

Wat is Darkcoin?

Darkcoin is, net als Bitcoin en andere soortgelijke varianten, een cryptocurrency die pas enkele maanden jong is op dit moment. Ondanks deze jonge leeftijd is er nu al een zogenaamde Proof of Stake periode. Dit houdt in dat er geen nieuwe Darkcoins meer gemaakt kunnen worden. De enige manier om aan nieuwe coins te komen is op dit moment daarom het aankopen of ontvangen ervan. Wie toch extra Bitcoins wilt zal geduld moeten hebben, na een jaar tegoeden in je wallet gehad te hebben ontvang je namelijk 1% rente. Zorg er wel voor dat uw beveiliging goed in orde is om te voorkomen dat je coins het slachtoffer worden van diefstal.

Achtergrond en mijlpalen

Met een recente lanceringdatum van 24 februari 2014 is het munt nog geen half jaar oud. Desondanks is de munt erg populair, waarschijnlijk vanwege het feit dat de munt al binnen 2 weken niet meer te kopen was. De poging om een snellere, goedkopere munt lijkt hier dan ook goed geslaagd. Het verwerken van een enkele block duurt gemiddeld circa 1 minuut en de terugkoppeling maar de gebruikers is zelf als binnen 30 seconden verstuurd. Het is natuurlijk maar de vraag of Darkcoin zo populair zal worden als Litecoin en Bitcoin maar het begin ziet er veelbelovend en professioneel uit.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen