Wat is Bitcoin?

Score+27773

We lezen de laatste tijd steeds meer berichten over een nieuw betaalmiddel, de Bitcoin. Er bestaan veel misverstanden over de Bitcoin waardoor het vaak niet duidelijk is wat het nu eigenlijk precies is en wat je ermee kunt. Wat maakt de Bitcoin nu eigenlijk zo bijzonder en wat kunnen we ermee?

Een nieuwe manier van betalen

De Bitcoin is een relatief jong betaalmiddel waarmee je online geld naar andere Bitcoin gebruikers kunt overmaken. Je doet dit niet in euro’s of dollars maar in een eigen valuta, de Bitcoin (BTC). Net als alle andere valuta heeft de Bitcoin een bepaalde waarde ten opzichte van de traditionele valuta. Zoals je dus euro’s kunt omwisselen tegen dollars kun je er ook voor kiezen om zo Bitcoins aan te kopen. Let wel, de Bitcoin kent geen fysieke munt en kan dus alleen online gebruikt worden.Wat is hier nieuw en uniek aan?

Het grootste verschil en hiermee ook meteen het unieke van de Bitcoin is dat er geen centrale bank of instelling is die macht kan uitoefenen over de munt of de waardering van de munt. Het Bitcoin netwerk wordt volledig in stand gehouden door de gebruikers zelf. Hierdoor komt de macht dus niet bij banken, overheden of instellingen te liggen. De Bitcoins zelf worden ook door de gebruikers van het netwerk aangemaakt, het zogenaamde minen waarbij tijd en rekenkracht wordt beloond.

De voordelen van Bitcoin

Eén van de grootste voordelen van Bitcoin is dat je op een eenvoudige manier anoniem geld kunt verdienen, versturen en ontvangen. Waar we in het beginstadium van de Bitcoin zagen vooral internetexperts en gadget liefhebbers zich op de munt storten zien we dat deze valuta inmiddels populair is onder verschillende groepen. Naast de anonimiteit speelt bij deze groei ook mee dat steeds meer aanbieders de munt accepteren (denk aan thuisbezorgd.nl) en de wisselkoers aantrekkelijk is voor mensen die laagdrempelig willen speculeren.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen