Wat De Nederlandsche Bank over Bitcoin zegt


De Nederlandsche Bank (DNB) kwam vorige week met een onderzoeksrapport over ‘cryptoactiva’. Het rapport is gedetailleerd en overwegend helder. Toch lijken er wat misvattingen te bestaan over Bitcoin bij de centrale bank. Dit zijn de drie grootste wat ons betreft.

Geen onderscheid tussen crypto en Bitcoin

In het rapport definieert DNB cryptoactiva als ‘een digitale representatie van waarde of rechten, bedoeld om waarde over te dragen in een gedecentraliseerd netwerk, zonder dat daar intermediairs zoals (centrale) banken aan te pas komen.’ 

DNB onderscheidt hierbij ongedekte en gedekte cryptoactiva, ofwel activa die op zich zelf staan en activa die gedekt worden door onderliggende activa buiten de blockchain, zoals verschillende stablecoins. 

Bitcoin is volgens DNB een ongedekte cryptoactiva. DNB maakt echter geen onderscheid tussen Bitcoin en cryptovaluta’s. Toch is dit van belang, zoals we in een eerder artikel hebben uitgelegd. Bitcoin is namelijk de enige digitale activa die echt decentraal is.

Bitcoin is geen geld

Bitcoin is niet geschikt voor als betaalmiddel, oppotmiddel of rekeneenheid, aldus DNB. Kort gezegd: bitcoin is volgens DNB ongeschikt als…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=6373f561e68c4724bcd408bfc86cda8a&url=https%3A%2F%2Fbitcoin.nl%2Fartikel%2Fwat-de-nederlandsche-bank-over-bitcoin-zegt&c=10962749413907578454&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen