Wall Street begint lager aan belangrijke Fed-week


De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen aan de belangrijke week van de Federal Reserve begonnen. De Amerikaanse centrale bank begint dinsdag aan zijn tweedaagse rentevergadering. Op woensdag volgt het rentebesluit en wordt de rente naar verwachting opnieuw met 0,75 procentpunt verhoogd om de hoge inflatie te bestrijden.

Begin vorige week heerste er nog optimisme op de financiële markten dat de Fed de rente mogelijk wat minder agressief zou verhogen, maar die hoop werd door een tegenvallend inflatiecijfer de grond in geboord. Beleggers vrezen dat de renteverhogingen door de centrale banken een wereldwijde recessie zullen veroorzaken. Die angst werd afgelopen vrijdag verder aangewakkerd door een winstalarm van FedEx.

De pakketvervoerder raakte vrijdag ruim een vijfde van zijn beurswaarde kwijt na het intrekken van zijn winstverwachting. Het bedrijf wordt vanwege zijn logistieke activiteiten als een barometer gezien voor de economische ontwikkelingen. FedEx merkte dat het aantal pakketverzendingen is teruggelopen vanwege de verslechterde economische omstandigheden. Het aandeel FedEx stond maandag tussentijds 1,7 procent hoger.

De…Lees verder op:
https://nieuws.nl/economie/20220919/wall-street-begint-lager-aan-belangrijke-fed-week/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen