Verenigde Staten steeds dichter bij digitale dollar door Chinese dreiging – BTC Direct


Op 30 juni 2020 hield de Senaatscommissie voor het bankwezen een hoorzitting over de toekomst van de digitale dollar. De druk om een digitale dollar te creëren neemt toe, omdat China onlangs is begonnen met het testen van zijn eigen digitale valuta. Deze wordt de DCEP genoemd en zal worden geïntegreerd in populaire toepassingen zoals WeChat en AliPay.

De angst is dat de invoering van de digitale yuan de internationale handel overneemt en snel populair wordt in opkomende markten.

Libra gaf het startschot

Het idee van een door de dollar gesteunde digitale valuta kreeg vorig jaar de aandacht van de mainstream media tijdens de hoorzittingen rondom Libra. Dit is de munt waar Facebook al een tijd aan werkt, een nieuw type digitale eenheid, ondersteund door een mandje met valuta’s en grondstoffen.

Hoewel projectleider David Marcus erop aandrong dat gebruikers van Libra geen vertrouwen hoeven te hebben in Facebook en dat Libra een gedecentraliseerde valuta wordt, oordeelden toezichthouders anders. Ze spraken hun bezorgdheid uit over de bedreiging op lange termijn van het traditionele financiële systeem. Op 9 juli 2019 verzochten de regulatoren om uitstel van het…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/vs-china-digitale-dollar/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen