Veel litecoin miners gestopt na block halving – BTC Direct


Op maandag 5 augustus 2019 vond de litecoin block halving plaats. Dit houdt in dat de beloning voor miners in litecoin per transactieblok gehalveerd is. Veel cryptoliefhebbers keken daar reikhalzend naar uit: er komt in een minder snel tempo litecoin op de markt en met een gelijke vraag kan de prijs stijgen.

Maar er is ook een keerzijde. Litecoin miners ontvangen minder litecoin per transactieblok, en ontvangen daardoor minder of geen rendement meer. Sommige miners zijn daarom gestopt met minen of zijn overgestapt naar het minen van een andere cryptocurrency. De totale computerkracht op het litecoin netwerk is gedaald van 523 terahashes per seconde naar slechts 295 terahashes per seconde. Alleen al in augustus heeft het netwerk ruim dertig procent aan computerkracht ingeleverd.

Met hashes per seconde wordt het aantal berekeningen per seconde van een computer of processor bedoeld. Hoe hoger dit aantal is, hoe veiliger het netwerk van litecoin. Meer hashes per seconde betekent namelijk dat het moeilijker is om de litecoin blockchain te hacken.

Piek al voor de block halving

Opvallend genoeg werd de piek in computerkracht al behaald vóórdat de litecoin block halving…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/litecoin-mining-stoppen/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen