US Silk Road Agent pleit schuldig aan het witwassen van geld

Score+600

Een Amerikaanse geheime dienst agent die $ 820.000 waard van Bitcoin stal pleitte schuldig gisteren naar het witwassen van geld en belemmering van de rechtsgang.

Shaun W Bruggen maakte deel uit van een onderzoek naar Silk Road, een zwarte markt gehost op de diepe web, waardoor mensen om illegale drugs te verkopen in ruil voor Bitcoin.
In zijn pleidooi overeenkomst, Bridges, 32, van Laurel, Maryland, toegelaten tot het verplaatsen van 20.000 BTC (ter waarde van ongeveer $ 350.000 op het moment) van Silk Road accounts aan een portemonnee hij gecontroleerd.

Hij deed dit in januari 2013 met behulp van een beheerdersaccount om wachtwoorden en pennen van een aantal rekeningen op de site opnieuw in te stellen.
Kort na Bruggen stal de Bitcoins, verhuisde hij hen om een ??account dat hij met de nu failliete Japanse Bitcoin uitwisseling Mt Gox gehad.

Tussen maart en mei 2013, veranderde hij de Bitcoins in dollars, in totaal $ 820.000, de overdracht van de middelen om een ??persoonlijke investering account bij Fidelity.
In juni 2014 Bridges overgebracht geld aan een persoonlijke bankrekening hij met een andere persoon gedeeld.
“De heer Bridges heeft nu toegegeven dat hij schaamteloos gestolen $ 820.000 waard van digitale valuta tijdens het werken als een Amerikaanse geheime dienst speciale agent, een beweging die volledig geschonden vertrouwen van het publiek,” zei de Amerikaanse procureur Melinda Haag.
Richard Weber, hoofd van IRS-Criminal Investigation beschreef de zaak als een “uitstekend voorbeeld van de financiële expertise van onze speciale agenten”.

Bridges is ingesteld om te worden veroordeeld op 7 december en de maximale straf voor elke telling is 20 jaar en een $ 250.000 boete.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen