‘The Big Short’ investeerder voorspelt nog meer pijn


Hedge fund manager Michael Burry was een van de eerste grote investeerders die de kredietcrisis van 2008 aan zag komen. Zijn acties werden vereeuwigd in de film ‘The Big Short’. Vandaag de dag waarschuwt Burry investeerders dat we mogelijk de bodem nog lang niet gezien hebben.

Michael Burry is niet positief

Twee dagen geleden liet de oprichter van het befaamde Scion Capital op Twitter (Het originele bericht is inmiddels verwijderd, zoals we dat van Burry gewend zijn) weten dat er tijdens de huidige onrust in de markten sprake is van meerdere fases van compressie. Hij stelt dat we ondertussen al een aantal van die fases hebben gehad, maar dat er nu earnings compression aan zit te komen. Als dat zo is zullen investeerders zich moeten gaan opmaken voor nog meer pijn, aldus Burry.

“Gecorrigeerd voor inflatie daalde de S&P 500 in de eerste helft van 2022 met 25-26%, en de Nasdaq met 34-35%, Bitcoin met 64-65%. Dat was meervoudige compressie. De volgende stap is winst compressie. Dus, misschien halverwege,” zei Burry. 

De hedge fund manager heeft al eerder gewaarschuwd dat de stijgende inflatie een negatieve invloed kan hebben op de winstontwikkeling van Amerikanen. Burry…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/bitcoin/the-big-short-investeerder-voorspelt-nog-meer-pijn/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen