Thaise Politie Seek Answers in Vermeende Digital Valuta Ponzi Scheme

Score+8199

De politie in Thailand hebben 13 kamers een inval in een Bangkok appartementencomplex in verband met een vermeende Ponzi schema genoemd UFUN die mogelijk hebben bevorderd een frauduleuze type digitale valuta.

De inval, gemeld door de lokale bron The Star, volgt een aantal huiszoekingen en arrestaties in de regio Azië-Pacific, als onderdeel van een campagne tegen UFUN leiding van Thailand’s assistent-politiechef Suwira Songmetta.

Controversiële business model van de groep concentreert zich op UToken, een zogenaamde Bitcoin rivaal dat UFUN beweerd werd ondersteund door een “gouden reserve systeem” naast enkele miljarden dollars bedrijven. Toch blijft het onduidelijk of de UToken daadwerkelijk bestond, gezien de omstandigheden.

Een soortgelijke organisatie, MyCoin, haalde de krantenkoppen in februari na meldt de oprichters was verdwenen met tot $ 387m in Bitcoin. Later werd bekend dat de organisatie, die zich op de markt gebracht als een Bitcoin uitwisseling, was waarschijnlijk de digitale munt te hebben behandeld bij allen.

Laatste maand Songmetta geschat dat ongeveer 120.000 mensen werden getroffen door de regeling. Verliezen kan zo hoog als 38bn Thaise bhat ($ 1.13bn) te bereiken, zei hij.

Tot nu toe meer dan 110 slachtoffers hebben een klacht ingediend bij de politie.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen