Prijsanalyse bitcoin: Wel of geen Libra


Er wordt al weken gespeculeerd over de komst van de Libra. Een wereldmunt die uitgegeven wordt door Facebook doet de nekharen van menig centrale bankier rechtovereind staan. Facebook staat nu nog meer onder druk dan ooit.

Na vele hoorzittingen in de Amerikaanse Senaat spreken vertegenwoordigers van de Libra Association vandaag met 26 centrale bankiers over de risico’s voor de stabliliteit van het mondiale financiële systeem die de komst van een wereldwijde cryptomunt – uitgegeven door Facebook – met zich meebrengt.

De laatste keer dat Libra sprak met beleidsmakers was op 18 juni. In de openbare hearing deed hoofd Calibra David Marcus hard zijn best om zich staande te houden. Het gesprek van vandaag zal dieper ingaan op vragen van de centrale bankiers. Die zullen hun bevindingen onder andere delen met de ministers van Financiën van de G7, in een rapport dat in oktober wordt verwacht.

Men is bang dat Libra bij wijdverbreid gebruik een gevaar zal vormen voor de stabiliteit van het financiële systeem. Naar verluidt liet Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, eerder deze week al weten dat hij de ontwikkeling van het huidige concept van Libra in Europa niet goed…Lees verder op:
https://www.iex.nl/Crypto/485392/Prijsanalyse-bitcoin-Wel-of-geen-Libra.aspx

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen