Prijsanalyse bitcoin: Vakantie voorbij | IEX.nl


Het lijkt wel alsof bitcoin ook kerstvakantie heeft gehad. Na twee weken van zeer lage volatiliteit, steeg de koers gisteravond plotseling weer.

Uitstel BAKKT

Het was een zeer onverwachte koersstijging, omdat de komst van het handelsplatform BAKKT juist voor de tweede keer is uitgesteld. De verwachtingen omtrent de komst van BAKKT waren zeer hooggespannen.

De cryptocommunity kijkt al maanden uit naar de komst van producten als bitcoin-futures en ETF’s. Er zijn vorig jaar veel aanvragen afgewezen. De hoop is dat deze reguliere producten de aandacht van institutioneel geld zullen trekken, waardoor er meer vraag naar bitcoin zal ontstaan. Dit is echter slechts speculatie.

Wat wel duidelijk is, is dat de komst van BAKKT en andere producten, nog even op zich laat wachten. Gelukkig lijkt het uitstel geen drukkend effect op de koers te hebben.

Want tegen de verwachtingen in, maakte de koers van bitcoin gisteravond dus een behoorlijke sprong. De koers schoot om precies te zijn $200 omhoog. Een stijging van deze proporties is al enkele weken niet meer gezien.

Daggrafiek

Kijkend naar de daggrafiek is ook geen negatieve koersbeweging te zien rondom het nieuws van BAKKT. Er heeft zich een hoofd & schouder patroon (H&S) gevormd, waarbij de koers tegen een belangrijke weerstandslijn aanbotst. Deze weerstandslijn is tevens de neklijn van het H&S patroon.

x

Deze neklijn bevindt zich op $4.100. Bij een opwaartse koersuitbraak van het patroon, kan de klap en flap regel worden toegepast. Dit geeft een koersdoel van $5.100.

x

De opwaartse beweging van zondagavond kwam als gevolg van de Ascending Triangle, die sinds eind december is gevormd (vanaf de rechterschouder). Dit is een koerspatroon dat doorgaans opwaarts uitbreekt, wat in bovenstaande situatie dus ook is gebeurd.

Ook is te zien dat de RSI zich vrij hoog bevindt. De koers moet eerst even adem halen voor er een nieuwe uitbraak kan plaatsvinden.

Samenvatting

  • Koers botst tegen neklijn van bullish H&S.
  • Uitbraak boven de $4100 geeft koersdoel van $5100.
  • RSI is overbought.Bron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=23F9E07CD8AA4A5EA92212830D692033&url=https%3A%2F%2Fwww.iex.nl%2FCrypto%2F289906%2FPrijsanalyse-bitcoin-Vakantie-voorbij.aspx&c=17555879226630179689&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen