Prijsanalyse: Bitcoin maakt nieuwe all time high

Score0


Vorige week concludeerden wij dat bitcoin nooit stopt. Ook dit weekend werden wij weer met onze neus op de feiten gedrukt, want bitcoin steeg naar recordhoogte. Waar we ons in 2013 afvroegen of bitcoin ooit weer boven de $1000 zou komen te staan, vragen wij ons nu af of de rally van de afgelopen maanden het begin is van het einde of juist van iets veel en veel groters.

Zondagavond rond 10 uur vormde bitcoin een nieuwe all time high op $6317. Hierna zagen we een kleine terugval, die werd opgevangen boven de $6000. Vandaag zet bitcoin haar recordjacht door. Inmiddels noteert de koers namelijk $6354, wat opnieuw een nieuwe  all time high betekent.

De afgelopen dagen heeft bitcoin het zogeheten Ascending Triangle patroon gevormd. Op de 1-uurs grafiek is dit patroon ingetekend met de witte lijnen. De doorbraak aan de bovenkant van dit patroon geeft een nieuw positief signaal. Dit indiceert, op basis van dit patroon, een koersdoel van circa $6800.

bitcoin prijs analyse technische analyse
Klik op het plaatje voor een grote versie

 

Ook is te zien dat bitcoin behoorlijk moeite heeft gehad met de weerstand rond $6191. Deze weerstandslijn is gevormd door meerdere koerstoppen. Een eventuele pullback naar deze voormalige weerstandslijn (die is omgetoverd tot een steunlijn) mag niet worden uitgesloten. Echter zolang bitcoin boven dit niveau noteert, blijven we positief en verwachten we een vervolg richting ons koersdoel rond $6800.

Belangrijke punten:

  • Bitcoin zet een nieuwe all time high op $6354
  • Hoog volume is nodig om deze trend door te zetten
  • Koersdoel ligt rond de $6800
  • Beperkte pullback is mogelijkBron: https://www.iex.nl/Bitcoin/271906/Prijsanalyse-Nieuwe-all-time-high-bitcoin.aspx

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen