Prijsanalyse bitcoin: In de ban van het coronavirus


Pas twee maanden na de uitbraak van Covid-19 ofwel het coronavirus, is de paniek op de markt eindelijk voelbaar. Het begint nu dan toch ook eindelijk in de hoofden van de beleggers door te dringen dat het virus catastrofale gevolgen kan hebben voor de wereldeconomie.

Niet het virus zelf, maar maatregelen om het in te perken jagen beleggers schrik aan. Enkele weken geleden bleek al dat niet alleen de luchvaartmaatschappijen onder druk lagen, maar dat ook auto- en hardwarefabrikanten vreesden voor hun productiecapaciteit. Onder andere Apple en Hyundai voorzagen problemen door de lockdowns van verschillende steden in China.

Ook bitcoin ‘dupe’ van coronavirus

Ook bitcoin ondervond hier gek genoeg hinder van. Enkele weken geleden gaf bitcoinondernemer Marc van der Chijs in de podcast Cryptocast al aan dat hij zich zorgen maakte over de verspreiding van het virus.

Hij benadrukte dat de hashrate (rekenkracht) naar verwachting omlaag zou gaan, omdat ook de miners in China in lockdown zaten. Niet veel later werden er inderdaad miningmachines uitgezet en ook de productie van nieuwe miningapparatuur kwam stil te liggen. Dit zorgde voor een afname van de hashrate.

Ook verwachtte Van…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=E24C584B76F44DC5B20D6F1B325C582C&url=https%3A%2F%2Fwww.iex.nl%2FCrypto%2F494370%2FPrijsanalyse-bitcoin-virus.aspx&c=4146056884048302068&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen