Prijsanalyse bitcoin: Fundamentals | IEX.nl


Bitcoin maakt een vliegende start in 2020. Met een plus van 17,2% YTD en de halving in aantocht lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar dit is crypto en niets is wat het lijkt.

Even terug naar begin dit jaar. De bitcoinkoers schoot samen met de koers van goud behoorlijk omhoog als gevolg van de aanhoudende onrust in Iran. Althans dat werd gezegd… Naar alle waarschijnlijkheid zijn er ook andere redenen die aan deze stijging ten grondslag liggen.

Fundamentele analyse

Naast technische analyse valt er fundamenteel weinig te analyseren, zo stelt men kijkend naar bitcoin. Toch is er, vergelijkend met gewone aandelen, een stukje houvast voor iets dat als fundamentele analyse beschouwd zou kunnen worden, namelijk de hashrate.

Hashrate

Een hogere hashrate van bitcoin – de hashrate neemt toe naarmate er meer miningmachines en daarmee meer rekenkracht aan het bitcoin-netwerk worden toegevoegd – betekent een grotere mate van decentralisatie van het netwerk. Hoe decentraler, hoe beter, vinden de bitcoiners.

De hashrate van bitcoin lijkt (in veel gevallen) een correlatie met de prijs te hebben en is volgens experts een fundamentele prijsbepaler voor bitcoin.

Nu is de hashrate al enkele…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=7C2BA1A1F686490185F0AFF67FBDA13C&url=https%3A%2F%2Fwww.iex.nl%2FCrypto%2F491827%2FPrijsanalyse-bitcoin-Fundamentals.aspx&c=11855891587671123303&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen