Prijsanalyse bitcoin: Duitse banken willen bitcoin aanbieden


Sinds de nieuwe toepassing van de Europese AMLD5-richtlijn, die op 1 januari inging, verandert er niet alleen in Nederland veel aan de wetgeving omtrent cryptocurrencies; ook in Duitsland timmert men volop aan de weg.

De Europese AMLD5-richtlijn, die ook wel de Fifth European Money Laundering Directive word genoemd, is een toevoeging aan de huidige wetgeving. Deze toevoeging focust op verscherpt toezicht op aanbieders van cryptodiensten.

Duitse invulling

Ieder land mag deze wet naar eigen inzicht invullen. Nederland koos voor een zeer streng beleid, met hoge kosten voor toezicht, waardoor vele cryptobedrijven genoodzaakt waren om te stoppen of ervoor kozen om hun werkzaamheden buiten Europa voort te zetten.

Deze nieuwe richtlijn geeft banken in Duitsland toestemming tokens en coins als aandelen of obligaties te behandelen en zo ook crypto-diensten aan te bieden. Het gaat hier dus niet alleen om bitcoin, maar ook om tokens en coins, omdat de definitie nogal breed is.

“Een digitale weergave van waarde die niet wordt uitgegeven of gegarandeerd door een centrale bank of een overheidsinstantie, is niet noodzakelijkerwijs verbonden aan een wettelijk vastgestelde valuta en bezit…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=1823232083E448CCB76BCE82EB6C6B34&url=https%3A%2F%2Fwww.iex.nl%2FCrypto%2F493544%2FPrijsanalyse-bitcoin-Duitse-banken-willen-bitcoin-aanbieden.aspx&c=14110484695164945758&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen