Online Visa transactiekosten weer omhoog, bitcoin fees blijven hetzelfde


Voor het eerst sinds tien jaar zijn de transactiekosten voor online betalingen met Visa creditcards drastisch gestegen. Voor een transactie van 100 dollar betaal je nu 1,99 dollar in plaats van 1,90 dollar. Dit lijkt weinig, maar dit is een stijging van 4,7 procent. En als je veel online shopt betaal je aardig wat aan fees. Ondertussen zijn de transactiekosten van bitcoin al jaren lager.

Online betalen met creditcard wordt duurder

Steeds meer mensen kopen hun spullen online. En vooral op internationale webshops zijn creditcards als betaalmiddel populair. Uit onderzoek (PDF) blijkt dat 76 procent van de Amerikaanse webshops creditcard accepteert als betaalmiddel. Betalingen naar deze winkels wordt nu dus stukken duurder.

Bitcoin transactiekosten al een tijd lang stabiel

Transacties met bitcoin zijn nu goedkoper. Wil je dat je transactie direct wordt verwerkt? Dan betaal je nu ongeveer 1 dollar aan transactiekosten, ongeacht het aantal bitcoin wat je stuurt. Heb je meer geduld, dan betaal je minder. Voor een verwerking binnen een half uur betaal je nu 72 cent en voor een verwerking binnen een uur 46 cent.

Die varierende transactiekosten heeft te maken met de manier…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/online-visa-fees-omhoog-bitcoin/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen