Onderzoeken: vooral millennials hebben interesse in crypto


Meer dan een kwart van jongere Duitsers wil investeren in cryptovaluta, blijkt uit een recente opiniepeiling van consumentenorganisaties van de deelstaten Hessen en Saksen. Ook Amerikaans onderzoek wijst uit dat millennials relatief méér interesse hebben in cryptomunten.

Crypto en millennials

De Duitse non-profit organisaties richten zich op consumentenbescherming en worden gesubsidieerd door de deelstaten, samen goed voor 10 miljoen mensen. Er zijn ruim duizend Duitsers ondervraagd tussen de 18 en 39 jaar. Enkele resultaten:

  • 55 procent van het totaal weet wat cryptovaluta zijn, 77 procent van deze groep die op de hoogte gaat waarschijnlijk niet investeren in crypto
  • 70 procent van het totaal vindt investeren in crypto riskant tot zeer riskant.
  • Opvallend: binnen de leeftijdscategorie 30 tot 39 jaar vind 54 procent investeringen in crypto risicovol.
  • De leeftijdsgroep 18 tot 29 jaar vindt een investering juist ‘denkbaar’.

De Duitse regering staat – vergelijkbaar met de Nederlandse overheid – afwijzend tegenover investeringen in bitcoin, cryptovaluta of ICO’s. De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz vindt dat cryptovaluta niet in staat zijn om fiat geld te vervangen. Ook heeft cryptovaluta in zijn ogen geen enkel “economisch belang”. Scholz vergeleek de hype van vorig jaar met de tulpenbollenmanie in de zeventiende eeuw in Nederland.

Amerikaans onderzoek

Ook uit Amerikaans onderzoek van Yougov Omnibus blijkt dat vooral millennials interesse hebben in cryptovaluta. Meer dan een derde (36 procent) gebruikt liever een digitaal betaalmiddel dan de dollar. Een ander Amerikaans onderzoek (Clovr) toonde juist aan dat mensen die jaarlijks minstens 75.000 dollar verdienen interesse hebben in cryptovaluta.

Bronnen: Verbraucherzentrale / Cointelegraph

Inschrijven nieuwsbrief

Advertisements

Http://www.bitcoinmagazine.nl

adimageBron: https://bitcoinmagazine.nl/2018/11/onderzoeken-vooral-millennials-hebben-interesse-in-crypto/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen