Nieuwe regelgeving voor bitcoin betalingen gepubliceerd door ECB » Crypto Insiders


De Europese Centrale Bank (ECB) heeft op maandag in een persbericht een raamwerk ter regulatie van digitale betalingen aangekondigd. Cryptocurrencies, stablecoins en andere digitale betalings tokens zullen hier binnen vallen. Het lijkt er dus op dat er eindelijk een uniforme Europese regulatie van de wereld van digitale activa aan zit te komen.

Crypto regulatie

Het nieuwe Payment Instruments, Schemes and Arrangements (PISA) raamwerk dat werd aangekondigd door de centrale bank is bedoeld om het huidige regulerende systeem te vervangen. Het systeem dat hiervoor in de plaats komt zal als doel hebben om onder meer het digitale betalingsverkeer van bedrijven onder ogen te krijgen.

Het komt daarom niet als een verrassing dat zowel cryptocurrencies als stablecoins een belangrijk onderdeel zullen vormen van dit vernieuwde PISA raamwerk.

“Het PISA raamwerk zal ook crypto-activa gerelateerde diensten omvatten, zoals het accepteren van crypto-activa door handelaren binnen een card-payment stelsel en de optie om met crypto-activa te betalen, te zenden of te versturen via een elektronische wallet.”

Volgens een topman van de ECB, Fabio Panetta, was de stap om de regulatie van de…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/overheid-en-regulatie/nieuwe-regelgeving-voor-bitcoin-betalingen-gepubliceerd-door-ecb/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen