MyCoin Klanten Meld $ 8,1 miljoen in Verliezen naar Hong Kong Politie.

Score+1410

De Hong Kong Commercial Crime Bureau (CCB) is bezig met een vooronderzoek naar vermeende illegale activiteiten die zich hebben voorgedaan bij ziele Bitcoin uitwisseling MyCoin.
De CCB meldt dat 43 investeerders in de leeftijd tussen 21 en 71 jaar oud verloren ergens tussen de HK $ 50.000 tot HK $ 15m per wanneer de uitwisseling gestaakt. Dergelijke schattingen zou het totale verlies van de consument bij HK $ 63m, of $ 8.12m op druk op tijd te plaatsen.
Lokale media meldden maandag dat de totale verliezen zo hoog als $ 387m had kunnen zijn, maar deze cijfers zijn op basis van eigen ramingen van de omzet van de uitwisseling.

Hong Kong wetgevers dringt nu aan de regering om een verbod op te leggen aan Bitcoin. In totaal meer dan 25 klanten in een zaak MyCoin fraude benaderde de politie met hun verklaringen tegen de Bitcoin uitwisseling.
Voormalige klanten die bij de politie sprak werden naar verluidt begeleid door wetgevers Leung Yiu-Chung en James naar.
“De overheid moet niet alleen de kant staan,” zei Leung. “Het is gewoon niet genoeg om gewoon mensen te vragen om voorzichtigheid te betrachten bij het investeren … Het moet het verkeer van deze virtuele valuta te verbieden in de markt.”
De push voor een Bitcoin verbod volgt op een dinsdag verklaring van de Hong Kong Monetary Authority aandringen consumenten om “te blijven waakzaam en waken tegen gewetenloze praktijken” in enige investeringsactiviteit.

CoinDesk stak zijn hand uit naar de politie van Hong Kong, maar leverde niet meteen een reactie ontvangen.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen