Miljarden aan Bitcoin ‘kwijt’ door vergeten wachtwoorden


Programmeur Stefan Thomas is 220 miljoen aan bitcoin kwijt door een vergeten wachtwoord. Maar hij is niet de enige. Miljarden bitcoin zijn onbereikbaar voor eigenaren die hun wachtwoorden vergeten zijn, en ze kunnen nergens aankloppen.

Als je in het verleden de keuze hebt gemaakt om in bitcoin te investeren, ben je nu blij. Waarschijnlijk ben je zelfs miljonair. Ten minste, als je het wachtwoord van je digitale wallet niet bent vergeten. Programmeur Stefan Thomas vertelt aan de New York Times dat hij nog maar twee keer zijn wachtwoord mag raden. Daarna is hij voorgoed afgesloten van zijn wallet, die deze week 220 miljoen waard is.

Hij is lang niet de enige die zijn wachtwoord kwijt is en hopeloos moet toekijken naar de records die de koers bereikt.

Bitcoin ‘kwijt’ door vergeten wachtwoord

Al jaren geleden raakte Thomas het papiertje kwijt, waar hij het wachtwoord van zijn IronKey had opgeschreven. De IronKey is een soort harde schijf waar de private…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=FC35A7B3E0C348849F8460BA8E13AA64&url=https%3A%2F%2Fwww.manners.nl%2Fmiljarden-bitcoin-wachtwoord-vergeten%2F&c=4657481004416911806&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen