Meerderheid cryptobezitters weet niet goed hoe crypto werkt – Radar


Matig tot (zeer) slecht, zo beoordeelt een meerderheid van ruim 1600 door Radar ondervraagde cryptobezitters de eigen kennis van cryptovaluta. Wie de kennis wel op orde heeft, boekt vaker winst, zo blijkt uit de vragenlijst. Bijna de helft van de investeerders ziet crypto als een (zeer) groot risico. 2 op de 3 investeerders denkt dat het in de toekomst een algemeen geaccepteerd betaalmiddel zal zijn. Bekijk alle resultaten uit ons onderzoek:

Van de ondervraagde cryptobezitters heeft 63 procent vertrouwen in het traditionele financiële systeem, dat onder controle is van een overheid, in de vorm van een centrale bank. Bijna een derde (31%) heeft juist géén vertrouwen in dit traditionele systeem. Een meerderheid van bijna twee derde (66%) verwacht dat crypto in de toekomst een algemeen geaccepteerd betaalmiddel zal zijn.

De meest populaire munt is, niet verwonderlijk, de bitcoin (BTC). 2 op de 3 investeerders hebben deze munt. Op de tweede plek komt ethereum (ETH), die 51 procent van de ondervraagde crypto-investeerders in bezit heeft.

Dit zijn de populairste…Lees verder op:
https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/meerderheid-cryptobezitters-weet-niet-goed-hoe-crypto-werkt/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen