Lagarde van Europese Centrale Bank noemt bitcoin zeer speculatief en wil dat BTC gereguleerd wordt – BTC Direct


Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank, vindt bitcoin maar grappig. Ze zei dat bitcoin “zeer speculatief” is en gereguleerd moet worden.

Bitcoin is funny business

Lagarde sprak vandaag op de conferentie van Reuters Next en ze zei dat bitcoin ‘funny business’ is en heeft bijgedragen aan een aantal interessante en totaal verwerpelijke witwasactiviteiten.

Gezamenlijke aanpak

‘Er moet regelgeving zijn en dit moet worden toegepast en overeengekomen’, zei Lagarde tijdens de digitale conferentie. ‘Als er een omheen gedanst kan worden, dan zal er gedanst worden. Dus ik denk dat wereldwijde samenwerking en multilaterale actie absoluut nodig is, of het nu wordt geïnitieerd door de G-7, of zelfs door de G-20 groter wordt opgepakt. En de FATF is overduidelijk een organisatie die in dat opzicht heeft doorgepakt.’

Daarnaast zei ze ook dat er een digitale euro komt, Lagarde hoopt binnen vijf jaar.

Liever stablecoins dan bitcoin

Christine Lagarde is sinds november 2019 de president van de Europese Centrale Bank, ze volgde hiermee Mario Draghi op. Tussen 2011 en 2019 was ze directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarvoor was ze…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/lagarde-bitcoin/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen