Komt er nog een bitcoin daling? Wachten op het perfecte koopmoment – BTC Direct


De prijs van Bitcoin steeg vandaag met 13 procent. Hoewel dit uiteraard positief is, blijft de wrange nasmaak van de daling van begin deze week nog hangen. Moet de mond gespoeld worden of is die nasmaak terecht? Laten we eens kijken naar on-chain indicatoren.

Miners pieken

De Miners Position Index (MPI) is bijvoorbeeld een maatstaf die piekt als miners hun bitcoin verkopen. In tegenstelling tot de uitstroom van miners is deze maatstaf echter een verhouding tussen de uitstroom van miners en het voortschrijdend gemiddelde over 1 jaar, wat een analyse een genuanceerder vooruitzicht geeft.

Bron: CryptoQuant

Vasthouden of verkopen

Historisch gezien heeft een MPI-waarde van meer dan 2 gezorgd voor een dalende bitcoin koers. De recente crash van bitcoin van zijn ATH viel samen met de piek van de MPI op 4,07. Gisteren behaalde deze statistiek zelfs 5,26, wat wijst op een hogere uitstroom van miners, en wat gevolgd kan worden door een daling.

Verder liet de miners reserve een relatieve daling van hun bitcoins zien, een bevinding die één van de volgende twee dingen zou kunnen suggereren: Miners houden vast of miners verkopen hun bezit.

Bron: Glassnode

Deze daling van…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/bitcoin-daling-koopmoment/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen