koers cryptomunt daalt met 10 procent tot onder de $9.000


De koers van de bitcoin krabbelde sinds eind februari weer langzaam omhoog, maar zette begin deze week een nieuwe daling in.

Was de belangrijkste cryptomunt ter wereld maandag nog meer dan 11.500 dollar waard, donderdag werd de 10.000-grens alweer getest.

Een dag later laat het koersverloop een verdere duik van 10 procent zien, tot een waarde van zo’n 8.800 dollar vrijdagochtend.

VOLG de koers van de bitcoin hier op finanzen.nl.

(klik op grafiek voor uitvergroting)

Foto: Finanzen.nl

De cryptosector heeft het de laatste dagen zwaar te verduren, met waarschuwingen van de Amerikaanse  Securities & Exchange Commission en berichten dat de Japanse cryptobeurs Binance gehackt zou zijn.

Donderdag gaf de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra, aan dat het kabinet de handel in bitcoins en andere cryptomunten wil intomen.

Hoekstra wil het voortouw nemen om samen met de andere lidstaten van de Europese Unie regels af te spreken voor cryptovaluta “om oneigenlijk gebruik aan te pakken”. In zijn eentje kan Nederland immers weinig beginnen tegen zo’n grensoverschrijdend fenomeen, schrijft hij aan de Tweede Kamer. Maar nieuwe regels moeten de kracht van deze nieuwe technologie als het even kan niet de nek omdraaien, vindt de minister.

Nasleep faillissement cryptobeurs Mt. Gox

Bitcoinhandelaren reageren deze week ook op het feit dat curatoren van de failliete beurs Mt. Gox grote hoeveelheden bitcoin aan het verkopen zijn als onderdeel van het liquidatieproces. Hiermee zou de markt verstoord worden en de prijzen omlaag gedreven worden.

Wat technische analyse betreft zegt senior strateeg Ilya Spivak van Daily FX dat het volgende belangrijke steunniveau nu op 8.465 dollar ligt. “Als de koers lager sluit aan het eind van een handelsdag, kijk ik verder naar 6.000 dollar en het dieptepunt van 6 februari op 5.873 dollar”, aldus Spivak.

“De koers moet weer boven de 11.775 dollar van 20 februari komen om uit de recente negatieve trend te breken.”

Zoals gewoonlijk heeft de koersval van de bitcoin ook een negatieve invloed op de waarde van vele andere cryptomunten.

(klik op grafiek voor uitvergroting)

Foto: Coinmarketcap.com

LEES OOK: De oud-CEO van cryptoruilbeurs Mt. Gox moet nog € 360 miljoen opsporen – en was geobsedeerd door quicheBron: https://www.businessinsider.nl/bitcoin-stort-weer-koers-cryptomunt-daalt-met-10-procent-tot-onder-de-9-000/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen