Is het gouden kruis van de Bitcoin te zwaar om te dragen?

Score0


Is dit bijzondere patroon te vroeg om een nieuwe lading Bitcoin miljonairs te zien?

Vandaag zien we een bijzonder verschijnsel als we de koers van de Bitcoin bekijken. Het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen vormt een opwaartse lijn. De stijging gaat zo snel dat zij van onderaf de lijn voor het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen doorkruist. Deze beweging is zeer zeldzaam en noemt men het gouden kruis. De laatste keer dat we dit gouden kruis zagen was in 2015. Beleggers geloven naar aanleiding van analyses in andere markten dat zo’n gouden kruis een voorbode is voor verdere koersstijgingen.

De markt is dan ook verheugd dat deze ontwikkeling komt. Toch vragen analisten zich af of die vreugde in dit geval (al) terecht is. De redenen hiervoor zijn divers. Allereerst blijkt de op het eerste gezicht zo leuke vergelijking met het eerste gouden kruis van 2015 niet zo’n gelukkige. In 2015 dook de koers namelijk vrij snel na het kruispatroon flink naar beneden. Pas daarna werd de rally ingezet.

Daarnaast lijkt de koers van de Bitcoin op dit moment wat moeite te hebben om de groei door te zetten. Dat is eerlijk gezegd niet verbazend, want de sterke groei van vandaag werd ingezet door een Aziatische partij of een paar Aziatische partijen en was daarmee wederom nogal kunstmatig. De reguliere marktcijfers laten namelijk juist wat minder positieve tekenen zien.

Daarnaast denken veel analisten op basis van andere patronen dat de Bitcoin eerst nog een keer zwaar moet kelderen voordat we op weg kunnen naar nieuwe koersrecords en een nieuwe groep Bitcoin-miljonairs. Wellicht is dit gouden kruis dus inderdaad iets te zwaar voor de Bitcoin om nu (al) te dagen.Bron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=4DE5F4E9EA5F423290EC72E949155E78&url=https%3A%2F%2Fwww.apparata.nl%2Fnieuws%2Fis-het-gouden-kruis-van-de-bitcoin-te-zwaar-om-te-dragen-30880&c=2050408021377700899&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen