Investeringen in Afrikaanse crypto bedrijven nemen dit jaar flink toe


Het afgelopen halfjaar was niet de beste periode voor de crypto wereld. Toch was er niet overal evenveel van de bear markt te merken. In de eerste helft van 2022 haalden blockchain bedrijven in Afrika massaal geld op in financieringsrondes. Er wordt hiermee ingezet op de toekomst van blockchain en crypto adoptie nam hierdoor toe.

In 2021 ontvingen Afrikaanse blockchain bedrijven zo’n $127 miljoen aan investeringen. In het eerste halfjaar van 2022 was dat bedrag maar liefst $304 miljoen en we hebben nog even te gaan. Dit bleek uit de cijfers van Nation.

Uit die cijfers bleek ook dat er in het tweede kwartaal veel meer werd geïnvesteerd dan in het eerste kwartaal. Waar de eerste drie maanden een bedrag van zo’n $91 miljoen opleverden, was dat in de drie maanden daarna $213 miljoen. Dat is opvallend, want bitcoin (BTC), ‘s werelds grootste en bekendste cryptocurrency, daalde in die periode met 56%. 

Crypto investeringsrondes

Dit jaar bracht dus veel geld naar Afrikaanse blockchain bedrijven, met behulp van crypto investeringsrondes. Crypto exchange KuCoin organiseerde ook zo’n ronde. Deze ronde haalde een recordbedrag van $150 miljoen op, wat op het continent wordt…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/bitcoin/investeringen-in-afrikaanse-crypto-bedrijven-nemen-dit-jaar-flink-toe/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen