Interpol geeft arrestatiebevel af voor oprichter Terra-cryptocurrency – IT Pro – Nieuws


Interpol heeft een arrestatiebevel afgegeven voor Do Kwon, de medeoprichter van cryptovaluta-start-up Terraform Labs. Dat gebeurde op verzoek van de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Do Kwon wordt verantwoordelijk gehouden voor de crash van stablecoins Terra en Luna.

Do Kwon zou zich samen met vijf anderen schuldig hebben gemaakt aan inbreuken op kapitaalmarktwetgeving, schrijft persbureau Bloomberg. Het is onduidelijk waar deze inbreuken precies uit bestaan. Do Kwon verhuisde eerder van Zuid-Korea naar Singapore, waar Terraform Labs kantoor houdt, maar hij is momenteel onvindbaar. Het Zuid-Koreaanse OM heeft een arrestatiebevel voor Do Kwon uitgevaardigd, mede omdat er “indirect bewijs van ontsnapping” zou zijn. Ook zou hij niet meewerken, ondanks zijn eigen claim daarover.

Terraform Labs is het bedrijf achter stablecoins TerraUSD en Luna. Terra was in samenwerking met Luna bedoeld om een constante waarde van een dollar aan te houden. Als de koers van de Terra zakte, kon Luna worden bijgekocht om die weer op te krikken. Voorwaarde daarvoor was wel dat de waarde van Luna hoog genoeg moest blijven om waardeschommelingen van Terra op te kunnen vangen. De waarde van Luna is dusdanig…Lees verder op:
https://tweakers.net/nieuws/201570/interpol-geeft-arrestatiebevel-af-voor-oprichter-terra-cryptocurrency.html

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen