Intel hints bij Bitcoin play met crypto onderzoeker in diensten nemen

Score+5957

Californië gevestigde fabrikant van halfgeleiders Intel lijkt te dompelen haar teen in de digitale valuta ruimte, na een Bitcoin gerelateerde vacature.

De multinational is op zoek naar een cryptografisch onderzoeker voor zijn Special Innovation Projects Group, een deel van zijn in-house onderzoeksorganisatie, Intel Labs toetreden.

Een advertentie geplaatst op bouwterrein Indeed merkt de gekozen kandidaat zal worden verplicht om “te onderzoeken naar hardware en software mogelijkheden die de prestaties, robuustheid en schaalbaarheid van een open, gedecentraliseerde grootboeken vooruit”.

Het gaat verder:

“Het werken met een team van gedistribueerde systemen, besturingssystemen en beveiliging technologen u [de kandidaat] zal zich richten op de ontwikkeling van cutting-edge, cryptografische algoritmes voor het verbeteren van […] transactie verificatie binnen een open, gedecentraliseerde grootboek”.

De advertentie vermeldt ook het potentieel van de blockchain voorbij peer-to-peer Bitcoin betalingen, verwijzen naar de “vele secundaire toepassingen die het onderzoek en het opstarten van de gemeenschap zijn het verkennen” – ook wel bekend als Bitcoin 2.0.

Interesse in Bitcoin

Terwijl Intel is de nieuwste multinational te hebben interesse getoond in de Bitcoin ruimte, het is niet de eerste.

Zoals eerder gemeld, is IBM gekletst om het creëren van een digitaal geld en betalingssysteem voor traditionele valuta’s die blockchain technologieën gebruikt.

In januari in de VS gevestigde tech gigant onthulde ook zijn proof of concept voor ADEPT, een systeem ontwikkeld in samenwerking met Samsung, dat elementen van Bitcoin onderliggende ontwerp maakt gebruik van een gedistribueerd netwerk van apparaten op te bouwen – een gedecentraliseerde Internet of Things.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen