Honduras opent ‘Bitcoin Valley’, een initiatief om de bitcoinadoptie en toerisme te boosten


In het Hondurese toeristenplaatsje Santa Lucia is het initiatief ‘Bitcoin Valley’ geopend, een vallei waar ondernemers en klanten bitcoin accepteren en kunnen uitgeven. Het doel is om een circulaire bitcoineconomie te beginnen en toerisme te stimuleren. Zo’n 60 winkels doen mee aan het project en hebben les gekregen over bitcoin als betaalmiddel.

Circulaire bitcoineconomie

Een van de doelen van de ‘Bitcoin Valley’ is het creëren van een circulaire bitcoineconomie. Dit is een economisch systeem waarin grondstoffen en producten worden hergebruikt en het geld binnen de deelnemers van deze gemeenschap blijft.

Met name dit laatste is relevant voor de keuze om een circulaire economie met bitcoin te beginnen. Bitcoin geeft namelijk iedere deelnemer van het Bitcoinnetwerk de vrijheid om handel te drijven met andere deelnemers, zonder dat daar een derde partij zoals een bank of andere financiële instelling bij komt kijken.

Het gebruik van bitcoin vereist geen identiteit, enkel een
internetverbinding en een wallet. De drempel om bitcoin te bezitten is
daardoor een stuk lager dan het verkrijgen van een bankrekening of ander
soort financiële…Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=A24CD9C226A14C1CB95AA520E639AB1A&url=https%3A%2F%2Fbitcoin.nl%2Fartikel%2Fbitcoin-valley&c=14754738621085634589&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen