Het coronavirus en Bitcoin, is BTC nog wel een safe haven? » Crypto Insiders


Velen verwachtten dat de koers van bitcoin (BTC) vanwege de onrust door het coronavirus zou stijgen, maar tot op heden is hier nog geen sprake van. De vraag rijst logischerwijs of Bitcoin door investeerders wel wordt beschouwd als safe haven.

De verspreiding van het coronavirus in Zuid-Korea, Italië, Iran en zelfs dichtbij de Nederlandse grens houdt de gemoederen bezig. Als gevolg hiervan halen investeerders hun handen af van risicovolle activa en neemt de interesse in goud als investering toe.

De beurzen

De Dow Jones, de oudste aandelenindex van Amerika, verloor 900 punten en registreerde daarmee een verlies van meer dan 3% en ook de Nasdaq kelderde 2,8%. Ook buiten Amerika hebben de beurzen het moeilijk. Zo daalde de Britse FTSE bijna 2% en de Japanse Nikkei 225 3,3%. Toen Amerikaanse hoge ambtenaren van de gezondheidszorg bekend maakten dat er een reële kans is op verdere verspreiding van het virus, versnelden de verliezen op de Amerikaanse markten. Toch nam de bitcoin-koers niet toe, maar juist af.

Safe haven

De discussie omtrent Bitcoin als safe haven wordt al geruime tijd gevoerd. Vrij recent, met de onrust tussen Amerika en Iran, werd door aanhangers van het safe…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/het-corona-virus-en-bitcoin-is-btc-nog-wel-een-safe-haven/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen