Heeft de bitcoin nog toekomst, na beslissing van de machtige Musk?


Ruim 15 procent daalde de koers van de bitcoin vandaag. De aanleiding: Elon Musk die de stekker uit de digitale munt trok bij zijn autobedrijf Tesla. Het roept de vraag op wat de toekomst is van de digitale munt, die klaarblijkelijk eenvoudig aan het schommelen is te krijgen.

“Het zegt dat de bitcoin op dit moment vooral een speculatieobject is en geen betaalmiddel”, zegt econoom Mathijs Bouman. “De bitcoin mist veel eigenschappen van een betaalmiddel. De belangrijkste: het is niet waardevast. Het is heel lastig om met de bitcoin te betalen, omdat-ie zo fluctueert.”

En die fluctuatie is nu erg zichtbaar, ziet ook ING-econoom en cryptodeskundige Teunis Brosens. Mensen met een grote naam en een achterban, kunnen daarin van grote invloed zijn. “Velen denken: als Elon Musk het zegt, dan zal het wel zo zijn. Als er íemand is die een munt kan beïnvloeden, dan is het Musk wel.”

Musk kocht in februari nog 1,25 miljard euro aan bitcoins, waarna mogelijk werd om met de digitale munt Tesla’s te kopen. Vandaag laat hij via Twitter weten: “Cryptovaluta’s zijn op veel gebieden een goed idee en hebben volgens ons een veelbelovende toekomst, maar dit mag niet ten koste gaan van het milieu.”Lees verder op:
http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=4A7865EECB7245D19723B6DBA548AFF6&url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fl%2F2380642&c=15525230372502247699&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen