Hedgefondsmanager die cryptofonds opricht: verkoop litecoin, bitcoin binnen paar maanden op 40.000 dollar | 13-12-17


De litecoin is het succesverhaal onder de cryptomunten van deze week. In de afgelopen twaalf maanden steeg de munt meer dan 8.000 procent in waarde. En dat komt vooral door de enorme koersexplosies van de afgelopen dagen.

Begin december was de litecoin nog ongeveer 85 dollar waard, maar sindsdien is de waarde opgelopen naar zo’n 335 dollar op woensdagmiddag. Oftewel, in nog geen twee weken tijd werd de munt ongeveer vier keer zo veel waard.

Volg de koers van litecoin in euro’s en dollars op finanzen.nl

En wie al langer in litecoin zit is helemaal spekkoper, want aan het begin van dit jaar was de munt nog maar 4 à 5 dollar waard. Maar zelfs litecoin-oprichter Charlie Lee waarschuwde voor zijn eigen munt en voorspelde een crash en een ‘berenmarkt’ die waarschijnlijk enkele jaren aan zou houden.

Lees ook: De schepper van de Litecoin waarschuwt voor zijn eigen munt

Novogratz laat bij zakenzender CNBC weten ook te verwachten dat de litecoin weer terug zal zakken. “Ik denk niet dat het net zo’n lange adem heeft als de bitcoin”, zei hij over de rally van de vierde cryptomunt in orde van marktwaarde.

Bitcoin naar 40.000 dollar

Novogratz, die zelf bezig is een beleggingsfonds in cryptomunten op te zetten, blijft daarentegen wel geloven in de dit jaar ook explosief gestegen bitcoin, die woensdag tot boven 17.000 dollar is gestegen.

“Ik denk dat in dit tempo de bitcoin binnen twee of drie maanden op 40.000 dollar kan staan”, zegt Novogratz. Dat zou dus een verdrievoudiging van de huidige koers zijn. Sinds halverwege oktober is de prijs van bitcoin ook verdrievoudigd.

Het enige risico volgens Novogratz is dat een verdere prijsstijging voor veel aandacht van toezichthouders gaat zorgen, waardoor bitcoin minder aantrekkelijk wordt voor handelaren.Bron: https://www.finanzen.nl/valuta/nieuws/Hedgefondsmanager-die-cryptofonds-opricht-verkoop-litecoin-bitcoin-binnen-maanden-op-40-000-dollar-1011241128

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen