Grote beweging op komst: Bitcoin naar 8.400 dollar of richting 11.600 dollar? – BTC Direct


Zowel afgelopen zondag als maandag deed bitcoin een poging om de beruchte 10.000 dollar (9.245 euro) te doorbreken. Beide keren zonder resultaat, de koers bleef daar niet lang boven. Sterker nog, bitcoin is sinds maandagnacht gedaald met ruim 5 procent. Blijft de koers dalen of zien we een herstel tegemoet?

CME Futures gap zorgde voor daling

Eerst even een terugblik. Maandagnacht om half vier daalde bitcoin met ruim 300 dollar (277 euro) in een half uur. Zeker op zo’n tijdstip is dat even schrikken, maar bij bitcoin zie je wel vaker dit soort bewegingen.

Veel analisten zijn het erover eens dat de bitcoin koers is gedaald om een gat in de bitcoin koers bij CME Group te vullen. CME Group is een derivatenbeurs, waar je onder andere kan handelen in bitcoin futurecontracten.

In het weekend is CME Group gesloten, op dat moment heeft bitcoin op die beurs geen koers. Maar bitcoin koop je wereldwijd, en op andere beurzen beweegt de koers verder. Op die manier kan het zo zijn dat de openkoers van CME Group op maandagnacht een stuk hoger of lager kan uitvallen dan de slotkoers op vrijdagnacht.

Dat verschil wordt ook wel een gat genoemd. De theorie is dat investeerders dit…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/bitcoin-11600-dollar/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen