Geld verdienen aan de neergang van de bitcoin met futures


Hoe werkt een future

Futures zijn zogenoemde termijncontracten. Twee partijen spreken af om bijvoorbeeld een aandeel of grondstof op een bepaalde datum tegen een vooraf afgesproken prijs te kopen of te verkopen.

Daarmee kan het risico dat een prijs stijgt of daalt worden afgekocht. Ze kunnen ook worden gebruikt om te speculeren op de toekomstige koers of prijs van bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen of valuta en nu dus ook van bitcoins.

Stel: de olieprijs is nu 60 dollar per vat. Een luchtvaartmaatschappij verwacht voor komend jaar een prijsstijging, door schaarste of geopolitieke spanningen. Met een future wordt een contract afgesloten waarin staat dat olie gekocht wordt voor 70 dollar. Als de prijs daarboven stijgt, was dat slim: die hogere prijs is afgekocht. De vliegmaatschappij koopt de olie onder de marktprijs en verdient dus geld.

Blijft de prijs onder de 70 dollar dan kost het de vliegmaatschappij geld. De verkoper van het termijncontract is spekkoper, want die krijgt toch 70 dollar voor de olie terwijl de marktprijs lager is. De winst van de een is het verlies van de ander.

Futures zijn heel gebruikelijk bij grondstoffen en producten. Een bierbrouwer koopt de hopoogst van volgend jaar, de fritesfabriek de aardappels van de komende oogst, of het restaurant de wijn die nu nog als druiven in de wijngaard hangt.Bron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=736CDAA77FDC43DA8D98F0ED803E4D56&url=https%3A%2F%2Fnos.nl%2Fartikel%2F2206905-geld-verdienen-aan-neergang-bitcoin-kan-nu-met-futures.html&c=16008385576022404868&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen