Fysieke Bitcoin munten van 1 tot 1.000 BTC. Wat is een Casascius coin?


Bitcoin is digitaal geld. Daar twijfelt niemand aan. Maar wist je dat je deze Bitcoin ook als fysieke coin kunt kopen? Dit zijn de zogenaamde ‘Casascius physical bitcoins’.

Deze Casascius coins zijn fysieke metalen coins die zijn gemaakt door Bitcoiner Casascius. In de echte wereld heet hij Mike Caldwell en hij is afkomstig uit Sandy (Utah, USA). Ze werden tot 26 november 2013 verkocht met een stukje papier erin. Dit werd bedekt met een fraude bestendig hologram.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door het open karakter van het netwerk van bitcoin kan iedereen zien of iemand de bitcoin al heeft opgenomen. Er is nog een munt in omloop waarvan de 1.000 BTC nog altijd op hetzelfde adres staat als bij de uitgifte van de munt. Dat bedrag is momenteel zo’n $60 miljoen waard.

Bitcoin munten

De casascius coins werden verkocht in groottes van 1, 10, 25, 100 en 1.000 BTC. Maar hoe kan dat precies, zo’n digitale munt toch op een veilige fysieke manier kopen?

Het werkt als volgt: de private key zit in de coin achter een hologram. Het hologram laat een…Lees verder op:
https://bitcoinmagazine.nl/nieuws/fysieke-bitcoin-munten-van-1-tot-1000-btc-wat-is-een-casascius-coin

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen