FTX exchange bemachtigt belangrijke handelsvergunning in Dubai


Crypto exchange FTX heeft een vergunning gekregen in Dubai. Met de vergunning mag de exchange handelsdiensten aanbieden aan institutionele investeerders. FTX behaalt hiermee weer een belangrijke mijlpaal in zijn missie om wereldwijd uit te breiden.

FTX exchange krijgt vergunning in ‘crypto hub’ Dubai

Reuters schrijft dat FTX een vergunning heeft gekregen voor zijn exchange en clearing house. Het handelsplatform mag hiermee volledige handelsdiensten aanbieden aan grote investeerders. Denk dan aan crypto-handel en derivatenproducten zoals futures contracten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de vergunning wordt uitgebreid om ook diensten aan consumenten te mogen aanbieden.

Naast een handelsplatform voor cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zal FTX ook een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s) en crypto opslagdienst lanceren in Dubai. Balsam Danhach, CEO van FTX’ divisie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zei over het nieuws tegen Reuters:

“Onze licentie wordt ook uitgebreid naar retailklanten, maar het zal een geleidelijke opschaling zijn om ervoor te zorgen dat we de retailmarkt benaderen binnen de richtlijnen van de Virtual Assets…Lees verder op:
https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/wallets-en-exchanges/ftx-exchange-bemachtigt-belangrijke-handelsvergunning-in-dubai/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen