Fors meer omzet voor cryptowisselkantoor CoinbaseBeleggers zijn teleurgesteld in de eerste kwartaalcijfers van Coinbase, het Amerikaanse wisselkantoor voor cryptomunten dat in april naar de beurs ging. De cijfers waren ondanks een omzet van 1,8 miljard dollar niet zo goed als verwacht. Het aandeel leverde 2,7 procent in.

De cijfers reflecteren niettemin de levendige handel in cryptomunten van de laatste maanden. In het vierde kwartaal zette Coinbase nog 585 miljoen dollar om en een jaar geleden deed het bedrijf niet meer dan 191 miljoen. De nettowinst over het afgelopen kwartaal bedroeg 771 miljoen, 24 keer zoveel als een jaar geleden.

Coinbase heeft 56 miljoen geverifieerde gebruikers, en 6,1 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Het platform wisselde in het eerste kwartaal 335 miljard dollar aan crypto’s. 120 miljard was particulier en 215 miljard institutioneel. Bitcoin en Ethereum werden het meest aangekocht en verkocht.

De beursnotering van Coinbase is een zogeheten direct listing, waarbij alleen bestaande aandelen van eigenaar wisselen.

Beleggers hebben twijfels over het bedrijf omdat cryptomunten nog steeds een nichemarkt vormen (hoewel 46 miljoen Amerikanen inmiddels…Lees verder op:
https://www.emerce.nl/nieuws/coinbase-meer-omzet

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen