Flinke dip bitcoin: reden voor paniek of is er niets aan de hand? – BTC Direct


In de nacht van zaterdag op zondag viel de bitcoin koers plotseling met duizenden euro’s naar beneden. Voor de bitcoiners onder ons die al een tijdje meelopen kwam dit niet als een verrassing, maar als je pas net komt kijken kan de volatiliteit van bitcoin even wennen zijn. We zaten er vorige week juist zo goed in en met een verse all time high leek de weg naar boven weer hervat. Hoe kan het dan dat bitcoin ineens zo’n ommezwaai maakt en in een paar uur voor een vermogen aan waarde verliest?

Was het de beursnotering van Coinbase die toch een beetje tegenviel? De harde val van de hash rate omdat China te kampen had met grote stroomuitvallen? Was het wellicht de enorme golf aan geliquideerde long-posities? Het eerlijke antwoord is dat niemand in deze kwestie de exacte oorzaak kan aanwijzen.

Bitcoin is nog relatief klein en dus volatiel

Bitcoin bestaat inmiddels al iets meer dan twaalf jaar, maar we vergeten in ons enthousiasme nog weleens hoe klein bitcoin eigenlijk nog is. De totale marktwaarde van alle bitcoin ligt net boven de 800 miljard euro en als je dat vergelijkt met de goudmarkt die 10x groter is en de vastgoedmarkt die meer dan 200x groter is, dan kun…Lees verder op:
https://nieuws.btcdirect.eu/dip-btc-hand/

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen