Factom Partners Met Honduras regering over Blockchain Tech Trial

Score+4547

Decentrale recordkeeping startup Factom heeft naar verluidt samen met de regering van Honduras op een nieuw land titel register initiatief.

Reuters meldde dat de Texas gevestigde bedrijf, in samenwerking met de titel software stevige Epigraph, was het werken met de Hondurese regering om “een permanente en veilige land titel registratiesysteem” met behulp van de Bitcoin blockchain, de gedistribueerde grootboek dat volgt alle Bitcoin transacties ontwikkelen.

Factom president Peter Kirby vertelde de publicatie dat de besprekingen met de Hondurese regering eerder dit jaar begon. Echter, het bedrijf eerste gezinspeeld op een samenwerking eerder deze week op zijn blog, toen het zei dat de proof of concept voor een kadaster tool is “wordt geëvalueerd door select overheden wereldwijd”.

Het initiatief is opmerkelijk gezien de Latijns-Amerikaanse natie geschiedenis van landrechten misbruik. Vermeende corruptie en wanbeheer binnen de regering van Honduras heeft een conflict over eigendomsrechten dat dateert decennia aangewakkerd.

Reuters zei dat het niet in staat om alle vertegenwoordigers van de Hondurese regering bereiken voor commentaar op het partnerschap was.

Het nieuws valt samen met het einde van Factom’s crowdsale waar het verkocht 2278 BTC, of ​​ongeveer $ 540.000, in digitale tokens genaamd factoids als onderdeel van een poging om te bevorderen en het opbouwen van een gemeenschap rond zijn technologie.

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen