Europese commissaris pleit voor wereldwijde regulering cryptovaluta


Mairead McGuinness, lid van de Europese Commissie, vindt dat de VS en de EU allebei stappen vooruit moeten zetten op het gebied van regulering van cryptovaluta.

Risico versus innovatie

McGuinness is commissaris voor financiële diensten, financiële stabiliteit en kapitaalmarktenunie binnen de Europese Commissie. Ze roept wereldwijde regelgevers op om samen te werken. Het doel van deze oproep is om “potentiële risico’s in de cryptomarkt aan te pakken.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De politica schreef een opiniestuk in het politieke mediakanaal The Hill. McGuinness zegt dat de Europese Unie en de Verenigde Staten de wereld zouden kunnen helpen door de leiding te nemen wat betreft regulering van cryptovaluta.

Ze noemt dat het een balans moet zijn tussen de voordelen van de innovatieve technologie en tegelijkertijd “het inperken van aanzienlijke risico’s”. De EU-commissaris wees op (1) de volatiliteit, (2) het risico van van insider trading, (3) de mogelijkheid om sancties te omzeilen en tot slot ook (4) het vermeend milieuprobleem dat…Lees verder op:
https://bitcoinmagazine.nl/nieuws/europese-commissaris-roept-op-voor-wereldwijde-regulering-cryptovaluta

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen