Europese Bank: Bitcoin zal nooit ‘echt geld’ worden‘);
} else if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 571) {
document.write(”);
}
//–>

Een lekker potje ouderwets zuurpruimen.

De cryptocurrency-wereld is er eentje met veel pieken en dalen. Pieken deed het de afgelopen weken een paar keer, maar dalen net zo zeer. Zo onstuimig als de markt is, zo stellig is het merendeel van de bankenwereld: de Bitcoin mag niks en zal niks worden. Ook belangrijk bestuurslid van de Europese Bank (ECB) Yves Mersch lijkt hier achter te staan.

Op een conferentie in het Turkse Bodrum meldde de bobo (via Finanzen.nl) dat hij het gepast vindt dat banken vanwege hun kwetsbaarheid afstand houden tot cryptovaluta’s. Mersch acht het van belang dat bepaalde bedrijfsonderdelen zelfs afgescheiden worden gehouden van de cryptomarkt. Ze munten voldoen bij lange na niet aan de basisvoorwaarden waaraan geld moeten voldoen.

Tot nu toe worden cryptovaluta’s ook niet echt omarmd door grote banken in Europa. De Verenigde Staten heeft in Goldman Sachs een grote uitschieter. Deze bank overweegt om later dit jaar een handelsdesk in cryptomunten te openen.

Een ander interessant bericht is dat FXStreet meldt dat de Europese Bank wel experimenteert met nieuwe technologieën, waar cryptocurrency er hoogstwaarschijnlijk een van is. De ECB moet volgens Mersch wel in staat zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van de burgers, mits dit noodzakelijk wordt.Bron: http://www.bing.com/news/apiclick.aspx?ref=FexRss&aid=&tid=60D68C42D14A4146B587AB499ADE80C0&url=https%3A%2F%2Fwww.apparata.nl%2Fnieuws%2Feuropese-bank-bitcoin-zal-nooit-echt-geld-worden-26862&c=16730853621153028309&mkt=nl-nl

Register New Account
Wachtwoord opnieuw instellen